U gebruikt Internet Explorer

Deze website functioneert niet goed op deze browser.

Klik op onderstaande afbeeldingen om direct op de download pagina te komen van desbetreffende browser.

Of klik op onderstaande link om de website in Microsoft Edge te openen.

Robert van Esch MSc
Training
shade
  • Locatie
  • Online

Voedingsstoffen voor het microbioom

In dit webinar reiken wij je de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die je aan jouw cliënten kunt voorleggen. 

In en op ons lichaam zitten bevinden zich heel veel micro-organismen, zoals bacteriën, virussen en gisten. Samen worden ze het microbioom genoemd en zijn ze ook bekend als microbiota of microflora. Belangrijke functies van het commensale microbioom zijn bescherming tegen ziekteverwekkers en de vertering van vezels. Wetenschappers hebben verbanden gevonden tussen de samenstelling en weerbaarheid van het microbioom en bepaalde aandoeningen zoals darmziekten en overgewicht. De samenstelling en functionaliteit van het intestinale microbioom kan veranderen onder invloed van wat we eten. De darmbacteriën verteren koolhydraten en halen voedingsstoffen uit het eten. Bij dat proces komen nuttige moleculen vrij, die onder meer de darmwand in conditie houden, het immuunsysteem gunstig beïnvloeden en helpen bij een soepele stoelgang. Daarbij kan een omgekeerd verband bestaan tussen microbiële diversiteit en pathofysiologie.

 

Dit wetenschappelijk webinar wordt gehost door Robert van Esch MSc, PsychoNeuroImmunoloog. Co-host is Ilse van Bladel.

Robert en IlseOmdat dit webinar enkel bestemd is voor professionals in de gezondheidszorg vragen wij je onderstaande vragen te beantwoorden. De link om deel te nemen aan deze training wordt per e-mail toegestuurd.


Wetenschappelijk webinar ‘Voedingsstoffen voor het microbioom’

U kunt zich alleen aanmelden voor deze training als u een medisch professional bent.