U gebruikt Internet Explorer

Deze website functioneert niet goed op deze browser.

Klik op onderstaande afbeeldingen om direct op de download pagina te komen van desbetreffende browser.

Of klik op onderstaande link om de website in Microsoft Edge te openen.

Nog vragen?

Wij zijn op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur beschikbaar.
Bel of chat met een medewerker.

Clean Label

Alle Nutriphyt voedingssupplementen zijn van 100% gegarandeerd natuurlijke oorsprong. Bij Nutriphyt zijn we volledig overtuigd van het belang van natuurlijke stoffen en daarom gaan we zelfs nog een stap verder.
Een groot deel van het Nutriphyt assortiment is namelijk ook al ‘Clean Label’. Dat wil zeggen dat er consequent gekozen wordt voor enkel het strikt noodzakelijke minimum aan niet-actieve stoffen. Deze niet-actieve stoffen zijn nodig om de actieve stoffen in een consumeerbare tabletvorm of capsule aan te bieden.

100% gegarandeerd natuurlijke oorsprong
Een groot deel van het Nutriphyt assortiment is al ‘Clean Label’ en we streven naar een assortiment dat volledig ‘Clean Label’ is. Naast de goed gecontroleerde actieve ingrediënten zijn in een voedingssupplement vaak ook hulpstoffen nodig om tot een volwaardig eindproduct te komen. Deze hulpstoffen kunnen van synthetische oorsprong zijn en lactose, gluten of andere ongewenste stoffen bevatten. Daarom houden wij ook controle over de hulpstoffen in onze producten waardoor deze volledig natuurlijk vervaardigd kunnen worden; vrij van allergenen, synthetische hulpstoffen, zowel halal als kosher.
Enkel op deze wijze kunnen we 100% natuurlijke producten garanderen.

Van biologisch naar ‘Clean Label’
Biologische producten mogen pas biologisch genoemd worden wanneer de volledige productie voldoet aan de strikte bio-wetgeving en de producent een bio-label heeft ontvangen. In de praktijk komt het er op neer dat de grondstoffen afkomstig zijn uit de biologische landbouw, waar geen kunstmatige meststoffen en chemische pesticiden gebruikt worden. Op deze manier kan gegarandeerd worden dat de ‘biologische’ eindproducten vrij zijn van schadelijke stoffen die deze chemische middelen kunnen bevatten.

De kwalitatief hoogstaande producten van Nutriphyt worden in België ontwikkeld, waar wel een strikte notificatieplicht voor voedingssupplementen van kracht is. Voordat een product toegelaten kan worden moet een notificatiedossier door de overheid worden goedgekeurd. Dit dossier vereist voor alle bestanddelen een
(bio-)chemisch analysecertificaat, dat onder andere de afwezigheid van schadelijke substanties aantoont. Al onze producten voldoen uiteraard aan deze notificatieplicht; dat kunt u zien aan het notificatienummer dat op de Nutriphyt verpakkingen staat. Op deze manier wordt de veiligheid en natuurlijke oorsprong van onze voedingssupplementen steeds 100% gegarandeerd.