U gebruikt Internet Explorer

Deze website functioneert niet goed op deze browser.

Klik op onderstaande afbeeldingen om direct op de download pagina te komen van desbetreffende browser.

Of klik op onderstaande link om de website in Microsoft Edge te openen.

Robert van Esch MSc
Training
shade
  • Locatie
  • Online

Neurologie/breinfunctioneren

In dit webinar reiken wij je de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die je aan jouw cliënten kunt voorleggen. 

Van de neuronale functionaliteit en synaptische werkzaamheid tot de complexiteit van cognitie, geheugen en emotie orkestreren de hersenen de symfonie van de menselijke ervaring. Met ongeveer 86 miljard neuronen, elk met duizenden verbindingen, zijn de hersenen een wonder van de natuur, die wetenschappers en onderzoekers blijven boeien. De hersenfunctie wordt gevormd door gespecialiseerde cellen die informatie doorgeven via elektrische en chemische signalen en een uitgebreid netwerk van verbindingen waar communicatie plaatsvindt. Neurotransmitters overbruggen vervolgens de kloof tussen neuronen en sturen het signaal naar de volgende cel in de keten. Een van de meest opmerkelijke kenmerken van de hersenen is de plasticiteit – het vermogen om zichzelf te reorganiseren door gedurende het hele leven nieuwe verbindingen te vormen. Dit aanpassingsvermogen stelt de hersenen in staat om te leren van ervaringen, te herstellen van traumata en zelfs irreversibele schade te compenseren. Neuroplasticiteit is een dynamisch proces dat mede ten grondslag ligt aan het herstel van neurologische aandoeningen. Leefstijl gerelateerde interventies kunnen de neurogene plasticiteit stimuleren en de synthese van aanverwante groeifactoren bevorderen.

 

Dit wetenschappelijk webinar wordt gehost door Robert van Esch MSc, PsychoNeuroImmunoloog. Co-host is Ilse van Bladel.

Robert en IlseOmdat dit webinar enkel bestemd is voor professionals in de gezondheidszorg vragen wij je onderstaande vragen te beantwoorden. De link om deel te nemen aan deze training wordt per e-mail toegestuurd.


Wetenschappelijk webinar ‘Neurologie/breinfunctioneren’

U kunt zich alleen aanmelden voor deze training als u een medisch professional bent.