U gebruikt Internet Explorer

Deze website functioneert niet goed op deze browser.

Klik op onderstaande afbeeldingen om direct op de download pagina te komen van desbetreffende browser.

Of klik op onderstaande link om de website in Microsoft Edge te openen.

Dr. Jos Opheide
Seminar
  • 19:00 uur - 22:30 uur:
    2 mei 2024, Live seminar Beringen, België
  • 08:30 uur - 13:00 uur:
    4 mei 2024, Live seminar, Van der Valk Houten, Nederland
shade

Oestrogeendominantie

4 mei 2024

In tegenstelling tot bij de meeste diersoorten overleven bij mensen de meeste vrouwen vlot de dag waarop de menopauze optreedt. Ondanks het feit dat de peri- en postmenopauzale periode bij een substantieel deel van de vrouwen met heel wat klachten gepaard gaat, kan dit niet als een ziekte worden beschouwd. En toch wordt er bij menopauzale vrouwen ook heel wat medicatie voorgeschreven, vaak in de vorm van synthetische hormonen, om symptomen aan te pakken die gerelateerd zijn aan menopauzale oestrogeendeficiëntie.

Dit terwijl we zien dat de premenopauzale periode (de +/- 10 jaar die de menopauze vooraf gaan) vaak net met een dominantie van oestrogenen gepaard gaat, waarin de oestrogene load net veel hoger ligt en waarbij 20% van de vrouwen hier op één of andere manier klachten van ervaart. Hoe komt dit? En is dit altijd zo geweest? Kan dit ook na de menopauze nog voorkomen? Welke factoren kunnen hierbij aan de oorzaak liggen? En wat kunnen we eraan doen?

Op deze vragen zal Dr. Jos Opheide in dit symposium een antwoord bieden, waarbij hij ook de kliniek duidelijk zal belichten. Dit alles samen met de raakvlakken in andere systemen in het lichaam (zoals de schildklier, histamine, gluten) en voorbeelden uit de praktijk.


Let op: Dit jaar doen wij het net even iets anders dan de afgelopen jaren. Zo heb je als Nederlandse therapeut ook de mogelijkheid om bij een live seminar in België aan te sluiten. Beringen ligt vlakbij Hasselt en is goed bereikbaar vanuit Limburg en Noordoost-Brabant. Kom je uit West-Brabant of Zeeland, dan kun je je bijvoorbeeld voor Antwerpen inschrijven.

Bij de live avondseminars in België zit een kleine maaltijd inbegrepen, bij het ochtendseminar in Nederland wordt koffie en thee voorzien. Robert van Esch biedt bij het seminar in Nederland tevens aanvullende praktische toepassingen voor therapie. Dit gedeelte is niet voorzien in België.

Tot slot bieden we alle live seminars dit jaar GRATIS aan.

U kunt zich alleen aanmelden voor dit seminar als u een medisch professional bent.