U gebruikt Internet Explorer

Deze website functioneert niet goed op deze browser.

Klik op onderstaande afbeeldingen om direct op de download pagina te komen van desbetreffende browser.

Of klik op onderstaande link om de website in Microsoft Edge te openen.

Nutriphyt
Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Winkelwagen
Gabriël Devriendt - Pures
Seminar
 • 08:30 uur - 09:00 uur:
  Ontvangst en inschrijving
 • 09:00 uur - 13:00 uur:
  Wetenschappelijke lezing (met pauze rond 11:00 uur)
 • 13:00 uur - 14:00 uur:
  Lunch
 • 14:00 uur - 16:00 uur:
  Praktische toepassingen en case reports
shade

Neurologische degeneratie en problematiek

6 april 2019

Ouder worden en de verouderingsprocessen die ermee gepaard gaan vormen een grote belasting voor onze lichamelijke, maar zeker ook geestelijke gezondheid. Vooral een achteruitgang van de geestelijke gezondheid en de mogelijkheid om ooit dement te worden, boezemt heel wat angst in bij het merendeel van de bevolking.

Naar schatting heeft 70% van de Nederlands de angst om ooit dement te worden en vraagt zich af of ze niks kunnen doen om dementie te voorkomen?

Ons zenuwstelsel is een uitermate complex systeem waarin een goede regeling van de fysiologische processen essentieel is. Gedurende ons hele leven maken we namelijk van dezelfde post-mitotische neuronen gebruik voor het versturen van de zenuwsignalen. Het gezond houden en gezond verouderen van het zenuwstelsel is dan ook van groot belang om de functionaliteit van deze neuronen de behouden.

In dit seminar willen we een wetenschappelijk overzicht bieden van de verouderingsprocessen in de hersenen en het zenuwstelsel. Hierbij zullen verschillende oorzaken en mechanismen van hersenveroudering aan bod komen en zal dieper ingegaan worden op de neurologische problematiek die zij kunnen veroorzaken.

Seminars met accreditatie
Wanneer u deelneemt aan een seminar van ReThink, ontvangt u na afloop een certificaat. Als u zich aanmeldt voor dit seminar wordt u automatisch doorgelinkt naar de website van ReThink. Hier vindt u bij welke beroepsverenigingen ReThink accreditatie heeft aangevraagd.

U kunt zich alleen aanmelden voor dit seminar als u een medisch professional bent.