U gebruikt Internet Explorer

Deze website functioneert niet goed op deze browser.

Klik op onderstaande afbeeldingen om direct op de download pagina te komen van desbetreffende browser.

Of klik op onderstaande link om de website in Microsoft Edge te openen.

Spreker volgt
Seminar
  • 09:00 uur - 16:00 uur:
    Live seminar
shade
  • Locatie
  • Van der Valk Houten (Utrecht)
  • Hoofdveste 25
  • 3992 DH Houten
  • Kaart en route

Kanker en de rol van vasten: de rol van voeding en vasten tijdens de behandeling

25 maart 2023

Tumoren zijn, net zoals alle andere cellen, afhankelijk van voedingsstoffen voor hun energiehuishouding en celdeling. Alle klassieke behandelingen zijn gebaseerd op het ‘kill the cancer’ principe, en weinig tot geen aandacht gaat uit naar de micro-omgeving die de groei en het ontstaan van de tumor mogelijk maakt. Tumoren ontstaan namelijk altijd in een zuur milieu. Zuurstoftekort is kenmerkend voor een zuur milieu en bevordert niet alleen de wijze van energieproductie maar mogelijks ook de uitzaaiing van tumoren.

Ondanks dat de micro-omgeving via vele wegen beïnvloedbaar is, zoals bijvoorbeeld via het microbioom of de voeding, wordt hierover weinig tot niet gesproken. We gaan in dit seminar in op diverse voedingsfactoren die de micro-omgeving kunnen beïnvloeden: rood vlees, ketogeen dieet, whey proteïnen, omega vetzuren, suikers (onder meer fructose) en aminozuren, én de rol van (intermittent) vasten. Belangrijk daarbij is kennis over de groei van tumoren en hun energie huishouding. Tenslotte wordt ook ingegaan op factoren zoals autofagie, de rol van exosomen en van insuline. Uiteraard brengen we ook interessante toepassingen voor therapie.

 

Seminars met accreditatie

Wanneer je deelneemt aan een seminar van ReThink, ontvang je na afloop een certificaat. Als je jezelf aanmeldt voor dit seminar wordt je automatisch doorgelinkt naar de website van ReThink. Hier vind je bij welke beroepsverenigingen ReThink accreditatie heeft aangevraagd.

U kunt zich alleen aanmelden voor dit seminar als u een medisch professional bent.