U gebruikt Internet Explorer

Deze website functioneert niet goed op deze browser.

Klik op onderstaande afbeeldingen om direct op de download pagina te komen van desbetreffende browser.

Of klik op onderstaande link om de website in Microsoft Edge te openen.

Spreker volgt
Seminar
  • 09:00 uur - 16:00 uur:
    Live seminar
shade
  • Locatie
  • Van der Valk Breukelen
  • Stationsweg 91
  • 3621 LK Breukelen
  • Kaart en route

Depressie: vanuit een ander perspectief

28 oktober 2023

DIT THEMA WORDT GEWIJZIGD NAAR CHRONISCHE INFLAMMATIE. VERDERE INFORMATIE VOLGT.

Als je een depressie hebt, betekent het dat je mentaal lijdt. Ook al bestaan er verschillende soorten depressies, voor elke soort geldt dat je er dagelijks last van hebt. Een lichte depressie is een natuurlijk fenomeen dat optreedt bij een plots verlies en dat meestal tijdelijk is. Maar er bestaan ook depressies die langdurig zijn. Bij ongeveer 50% van de mensen duurt een depressieve periode korter dan drie maanden. Bij 15 tot 20% van de patiënten wordt de depressie chronisch.

Depressie wordt gezien als een puur chemische onbalans in de hersenen, maar dat is het meestal niet. De veronderstelling dat ongewenst gedrag en depressie het gevolg zijn van een onevenwicht tussen serotonine en dopamine in de hersenen is nooit concreet aangetoond. Intussen verschijnen steeds meer studies die depressies linken met darmproblemen en dysbiose, of met schildklierproblemen of andere hormonale stoornissen. Er is een duidelijke relatie tussen depressie en traumatische ervaringen, maar ook met chronische stress en inflammatie of een gestoord immuunsysteem. Tenslotte zijn er ook specifieke tekorten die, indien ze chronisch aanwezig zijn, tot depressie kunnen leiden. Meer dan stof genoeg voor een uiterst interessant live seminar. Ook gaan we in op mogelijke therapeutische interventies.

 

Seminars met accreditatie

Wanneer je deelneemt aan een seminar van ReThink, ontvang je na afloop een certificaat. Als je jezelf aanmeldt voor dit seminar wordt je automatisch doorgelinkt naar de website van ReThink. Hier vind je bij welke beroepsverenigingen ReThink accreditatie heeft aangevraagd.

U kunt zich alleen aanmelden voor dit seminar als u een medisch professional bent.